Deze website maakt gebruik van cookies

Cannabis

is een geslacht van bloeiende planten in de familie Cannabaceae. Het aantal soorten binnen het geslacht wordt betwist. Drie soorten kunnen worden herkend: Cannabis sativa, Cannabis indica en Cannabis ruderalis. ruderalis kan worden opgenomen in C. sativa; of alle drie kunnen worden behandeld als ondersoorten van een enkele soort, C. sativa. Het geslacht is inheems in Centraal-Azië en het Indiase subcontinent. Cannabis wordt al lang gebruikt voor hennepvezels, voor hennepoliën, voor medicinale doeleinden en als een recreatieve drug. Industriële hennepproducten zijn gemaakt van cannabisplanten die geselecteerd zijn om een overvloed aan vezels te produceren. Om aan de VN Narcotics Conventie te voldoen, zijn enkele cannabissoorten gefokt om minimale niveaus van tetrahydrocannabinol (THC) te produceren, het belangrijkste psychoactieve bestanddeel. Veel planten zijn selectief gefokt om een maximum aan THC (cannabinoïden) te produceren, die wordt verkregen door de bloemen te laten uitharden. Verschillende verbindingen, waaronder hasj en hasjolie, worden uit de plant geëxtraheerd. Wereldwijd werd in 2013 60.400 kilo cannabis legaal geproduceerd. In 2014 waren er naar schatting 182,5 miljoen cannabisgebruikers (3,8% van de bevolking tussen 15 en 64 jaar). Dit percentage is niet significant veranderd tussen 1998 en 2014.

Weergave

Cannabis heeft normaal onvolmaakte bloemen, met gemalen "mannetje" en "bloemen" met pistillaten die op afzonderlijke planten voorkomen. Het is echter niet ongebruikelijk dat individuele planten zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen dragen. Hoewel eenhuizige planten vaak worden aangeduid als "hermafrodieten", dragen echte hermafrodieten (die minder vaak voorkomen) op afzonderlijke bloemen meeldraden en stampers aan elkaar, terwijl eenhuizige planten op verschillende locaties in dezelfde plant mannelijke en vrouwelijke bloemen dragen. Mannelijke bloemen worden normaal gedragen op losse pluimen en vrouwelijke bloemen worden gedragen op trossen. Alle bekende soorten cannabis worden door de wind bestoven en de vrucht is een achene. De meeste stammen van cannabis zijn korte dagplanten, met de mogelijke uitzondering van C. sativa subsp. sativa var. spontanea, wat gewoonlijk wordt omschreven als "zelfbloeiend" en mogelijk dagneutraal is.

Biochemie en drug

Cannabisplanten produceren een groep chemicaliën die cannabinoïden worden genoemd en die mentale en fysieke effecten produceren wanneer ze worden geconsumeerd. Cannabinoïden, terpenoïden en andere verbindingen worden uitgescheiden door glandulaire trichomen die het meest overvloedig aanwezig zijn op de bloemige kelken en schutbladen van vrouwelijke planten. Als medicijn komt het meestal voor in de vorm van gedroogde bloemknoppen (marihuana), hars (hasj) of verschillende extracten die samen bekend staan als hasjolie. In het begin van de 20e eeuw werd het in de meeste landen illegaal om Cannabis te verkopen of te verkopen voor persoonlijk of persoonlijk gebruik.

Geschiedenis

Cannabis sativa komt van nature voor in vele tropische en vochtige delen van de wereld. Het gebruik ervan als een geestverruimend medicijn is gedocumenteerd door archeologische vondsten in prehistorische samenlevingen in Eurazië en Afrika. De oudste geschreven vermelding van cannabisgebruik is de verwijzing van de Griekse historicus Herodotus naar de centrale Euraziatische Scythen die cannabisstoombaden nemen. Zijn (440 v.Chr.) Geschiedenissen vermelden: "De Scythen, zoals ik zei, nemen een deel van dit hennepzaad [mogelijk, bloemen], kruipen onder de vilten bedekkingen, gooien het op de gloeiend hete stenen; rookt en geeft zo'n damp af omdat geen Grecian-dampbad kan overschrijden; de Scyths, verrukt, schreeuw van vreugde. " Klassieke Grieken en Romeinen gebruikten cannabis, terwijl ze in het Midden-Oosten verspreid door het Islamitische rijk werden gebruikt naar Noord-Afrika. In 1545 breidde cannabis zich uit naar het westelijk halfrond waar Spanjaarden het naar Chili importeerden voor gebruik als vezel. In Noord-Amerika werd cannabis, in de vorm van hennep, gekweekt voor gebruik in touw, kleding en papier.

Medisch gebruik

Medicinale cannabis (of medische marihuana) verwijst naar het gebruik van cannabis en zijn samenstellende cannabinoïden, om ziekten te behandelen of symptomen te verbeteren. Cannabis wordt gebruikt om misselijkheid en braken te verminderen tijdens chemotherapie, om de eetlust te verbeteren bij mensen met HIV / AIDS en om chronische pijn en spierspasmen te behandelen. Kortdurend gebruik verhoogt zowel kleine als grote nadelige effecten. Vaak voorkomende bijwerkingen zijn duizeligheid, zich moe voelen, overgeven en hallucinaties. Lange-termijn effecten van cannabis zijn niet duidelijk. Bezorgdheid met inbegrip van geheugen- en cognitieproblemen, risico op verslaving, schizofrenie bij jongeren en het risico dat kinderen het per ongeluk nemen.